Arbetsrätt

2066898-stack-of-open-booksMångas dröm är att vara sin egen chef, men få har koll på vad lagen säger om det ansvaret man tar på sig som arbetsgivare. Har du koll på vilka regler som finns inom arbetsrätten?

Arbetsrätt reglerar förhållandet mellan en anställd och dennes arbetsgivare, och handlar främst om den anställdes rättigheter vilket betyder att lagen befäster arbetsgivarens skyldigheter. Så om man är i tankar kring att starta eget och anställa folk kan det vara en god idé att hålla sig uppdaterad om nyheter i arbetsrätt. Till exempel är det många saker som omfattas inom regleringen men det viktigaste för en arbetsgivare att fokusera på är sina skyldigheter gentemot sina anställda. Till exempel är punkterna om kollektivavtal och arbetsmiljö två vitala saker att ha koll på.

Kollektivavtal, behövs det?

I dagsläget saknar många arbetsplatser kollektivavtal skriver DN, och menar att de företag som inte har denna typ av avtal inte anser att de behövs. Och det kanske de inte heller gör många gånger skriver en debattör i SvD som menar att kollektivavtalen främst gynnar storföretag och inte små tjänsteföretag. Men bara för att innebär inte att man hel kan frånsäga sig sitt ansvar som arbetsgivare – man måste fortfarande rätta sig efter de lagstadgade regler som finns om företagande i arbetsgivarposition.

Hålla god arbetsmiljö

Något som är ytterst viktigt i dagens arbetsliv är fokus på arbetsmiljö. Dels bidrar god arbetsmiljö till en bättre stämning på arbetsplatsen med välmående medarbetare men den kan även bidra till bättre lönsamhet för företaget. Till exempel skriver tidningen Dalademokraten om hur bättre arbetsmiljö ger färre sjukskrivningar. Detta betyder i sin tur att fler människor stannar på plats vilket kan bidra till en högre produktivitet och ge högre vinst för företaget. Så som chef är det viktigt att tillgodose sina medarbetares behov för att både bättra vardagen för sina anställda samt öka sin egen vinst och framgång med företaget.

Bra att hålla koll på inom arbetsrätt

  • Vad innebär kollektivavtalet för dig som chef?
  • Vilka skyldigheter har du gällande arbetsmiljön?
  • Hur mycket kan dina anställda säga till om gällande verksamheten?
  • Vad innebär Lagen om anställningsskydd (LAS) i praktiken?