Företagande på internet

Det är många som har insett vikten av att ha sitt företag baserat på nätet. Visst måste alla ha en hemsida nu för tiden, finns man inte på internet så finns man inte, men det är även en god idé att ha sin verksamhet endast på nätet. Till exempel så slipper man ofta kostnader som hyra för lokal och dyr personal. Istället händer allting bara på en server, både smidigt och billigare. Dessutom är det de företag som är som mest framgångsrika just nu! Såhär står det på kuriren.nu:

Honkamaa talde om det faktum att vart femte företag inte finns på internet. Hon säger att orsaken är att företagarna inte inser betydelsen av internet. I det sammanhanget talade om nödvändigheten att ha en hemsida- allt för att presumtiva kunder ska upptäcka företaget och dess produkter.

I det sammanget talade hon om ett företag i Motala. Företaget, som tillverkar skovlar och snöslungor, hade lyckats bra med försäljning i Sverige. Men företagets expansion hade stannat upp. Då skapades en hemsida.

Det gjordes samtidigt som flera flygplatser i Storbritannien drabbades av problem med snöröjning.

–  Tack vare hemsidan fick Motalaföretaget beställning på snöskovlar och snöslungor från flera brittiska flygplatser. Enligt företagets chef hade man inte fått dessa beställningar utan internet och heller inte utvecklats till ett exportföretag.

En av de tjänster som finns som är baserade på internet, och som insett vikten av det, är ett relativt nytt företag där man enkelt kan betala sina räkningar med kort. De heter https://billhop.se/, alltså Billhop och hjälper en att få stenkoll på sina utgifter och räkningar. För dem som ofta får ångest när slutet av månaden och betalning av räkningar närmar sig är detta verkligen perfekt. Man registrerar ett konto och sen sköter det mesta sig själv faktiskt. Dessutom får man mycket bättre koll på vart ens pengar verkligen tar vägen, och när de dras, istället för att gå genom banken och räkningar. Det blir lite som att shoppa sina räkningar! Det låter kanske inte så himla roligt, men betydligt bättre än att ägna en kväll i månaden åt att skriva in olika sifferkombinationer i massor av olika rader. Det blir som en helt annan känsla över det.