Hitta din affärsidé

Många drömmer om att driva sitt eget företag, men det svåra med det är att komma på en bra affärsidé – turligt nog finns en hel del inspiration att finna på saker som saknas i dagsläget som en kan grunda sin affärsidé på.

man-funderar-ide-skaggNågot som länge sagts är att man ska hålla fokus på det en är bra på och visst stämmer det påståendet. Speciellt när man ska starta ett eget företag. Men vad som kan vara lite krångligare är att sätta sina kunskaper i perspektiv till vad det är marknaden letar efter eller saknar och sedan bygga sin affärsidé och omsätta sina kunskaper till detta ändamål. Turligt nog har tidningen Driva Eget sammanställt en lista med korta bra tips på vad det är man skulle kunna rikta in sin verksamhet på. Vad man bland annat gjort är att se över vad det är som företagen idag behöver, men som också saknas att tillgå på den befintliga marknaden – och dessa saker är precis just exakt vad du kan bygga din affärsidé kring för att möta marknadens behov.

Digitalisering, hållbarhet och shoppingsprees

I tidningen har man punktat upp hela 25 trender som är som absolut hetast just nu och vad man kan se generellt mellan dessa är att trenderna påverkas mycket av vårt nya tänk och vår modernisering av samhället. Till exempel är onlinetjänster något som drar och det man skulle kunna tänkas satsa på är branscher som rör detta. Bland annat skulle man kunna skapa appar för företag, driva jämförelsesajter eller skapa företag som tillhandahåller nischade konsulter. Likaså har hållbarhetstänket hos människan ökat något enormt och secondhandmode och lokalproducerad mat står högt i kurs hos konsumenterna. Även konsumenternas köpbeteende har ändrats och också ökat. Inom till exempel bröllopsindustrin har brudparens budget blivit rekordhög och numera så vill man gifta sig i storslagna event vilket öppnat upp för en helt ny våg av bröllopsbransch.

Sen när man kommit på sin idé är det dags att göra verklighet av den, och hur man gör det hittar du bra tips på i denna video: