Hjälp med företagsstart

Att starta företag är något som många drömmer om att göra, men det är inte alla som vet exakt hur man ska gå tillväga – men då är det tur att det finns hjälp att få och organisationer som man kan vända sig till.

affärsfolk pratbubblor liten

Det kommer många tankar kring företagsstart gällande hur man faktiskt ska gå tillväga för att lyckas med sin dröm och affärsidé. Men det finns hjälp att få. Till exempel skriver Upsala Nya Tidning om hur organisationen Drivhusen sedan starten 1999 nu har hunnit hjälpa hela tusen företag att komma igång med sin verksamhet. Och det valde man att fira nu i juni med en riktig takfest.

Varför startade man Drivhuset?

Anledningen till att man startade igång verksamheten och organisationen Drivhuset var för att man på ett effektivt sätt vill hjälpa och inspirera ungdomar som drömmer om något större än ett 9 till 5 jobb. Därför tillhandahåller man vägledning och stöd för att så många unga som möjligt ska komma igång inom egenföretagande – och det är helt gratis. Drivhuset finansieras nämligen av Uppsala Universitet och Regionförbundet, så för ungdomen som vill starta en verksamhet så kostar stödet ingenting. Till tidningen säger Drivhusets VD Aleksander Kinigalakis att man från deras sida vill hjälpa med allt från att i samtal utveckla idéer till något konkret till att fylla i alla blanketter som krävs av företagaren för att starta upp affärsidén. Och han säger även att det känns fantastiskt att ha bidragit till alla förverkliganden av de tusen idéer som nu är faktiska verksamheter – och att hans nästa mål med Drivhuset är att hjälpa ytterligare tusen företag att komma igång.

Vad behöver man för att starta företag?

  • En idé – först och främst måste man ha en aning om vad det är man vill arbeta med, och sedan gäller det att sätta idén i en konkret affärsplan men formulerat syfte.
  • Ha drivkraft – det tar både tid och energi att starta företag, så det gäller att man har ordentlig drivkraft som får en att fortsätta framåt trots motgångar.
  • Hantera motgångar och misslyckanden – ingen som startat företag är framgångsrik med en gång och kommer mer än troligt att drabbas av diverse motgångar, men det gäller att ta lärdom och gå vidare.
  • Ha is i magen – att förvänta sig lycka och framgång direkt i uppstarten av ett företag är önskedrömmar, det gäller att hålla ut, hitta marknader för sin idé och låta företaget växa sakta för att undvika stora ekonomiska förluster.