Inred kontoret smart

Har du startat företag och ska sätta igång att inreda kontoret? Tänk då på att inreda det smart – både hur du väljer möblerna och hur du ställer dem spelar en stor roll för rummets funktion och känsla, i alla fall när du inreder enligt feng shui.

På https://www.offix.se/ kan du köpa kontorsmöbler som både är ergonomiska och smarta till kontoret som du ska inreda. Men kom ihåg att arbetet med kontorsinredningen inte är klart bara för att du inhandlat de möbler som du ska ställa dit. Mycket handlar nämligen om att placera ut möblerna på ett sätt som skapar en bra harmoni och feeling i rummet, i alla fall om man vill tänka lite feng shui i sin inredning. Feng shui är nämligen det japanska tänket om att placeringen av möblerna spelar stor roll för ditt och andras välbefinnande som vistas i rummet. Hur man ska tänka när man placerar ut sina möbler är därför efter begreppet kraftpositioner vilket handlar om att ha ryggen mot en vägg och få fri sikt ut över rummet exempelvis, med mera enligt Sveriges Radio. I denna video ser du fler tips:

Tips om att inreda kontoret

Något annat man kan tänka på när man inreder kontoret är att tänka på det som om det skulle vara ens hemmakontor. Att helt enkelt ge rummet samma kärlek som om det skulle vara ett kontor som fanns inne i ens eget hem. I Elle Decoration finns flertalet tips på hur man ska inreda just hemmakontoret, så varför inte låta dig inspireras av tipsen som ges där även till kontorslokalen? Vad man skriver om är bland annat prioritera förvaring, välja möblerna med omsorg, hitta en röd tråd i inredningen och våga tänka utanför boxen för att skapa ett modent kontor.