Små, men viktiga, saker att tänka på när du ska starta eget

Idag är det inte ovanligt att man väljer att starta eget företag istället för att söka anställning hos ett företag som redan finns. Mycket beror det nog på att det idag finns allt fler kurser och inspirationsföreläsningar etcetera inom ämnet. En annan anledning är med största säkerhet den arbetsbrist som råder på många orter runt om i landet och världen.

Att ta saken i egna händer och starta ett eget företag efter, eller under, sin utbildning vid universitet eller högskola är därför något som lockar många. Så vad kan då vara bra att tänka på när det är dags att starta eget? Ja, självklart massor av saker men vi har valt att lista några.

•    Det första är såklart att man behöver ha en affärsidé, tjänst eller produkt som man vill erbjuda/sälja.
•    Att registrera företaget är nästa steg. Ska det vara registrerat som enskild firma, handelsbolag, aktiebolag, kommanditbolag eller annan typ av bolag/firma?
•    Det kan låta banalt men att ha ett kontor eller en arbetsplats och mötesplats för er kollegor och för möten med potentiella kunder och partners är viktigt för att komma igång med affärerna. Självklart vill man kunna bjuda in till möten och intervjuer till ett mysigt och fint kontor. Ett tips är att besöka www.kontorsgiganten.se där ni hittar precis allt man kan tänkas behöva till det nya kontoret.