Transport vid e-handel

Som företag idag är det nästan en nödvändighet att befinna sig på nätet, för utan en hemsida är det svårt att hålla sig kvar bland den konkurrens som finns. Men en del företag har tagit det hela ytterligare ett steg, och sysslar enbart med handel via nätet, så kallad e-handel. När man är e-handlare finns det en del saker att tänka på för att det ska funka bra. 

När du tänker på en e-handlare, vad är det då du söker efter för egenskaper för att känna att det är någon du verkligen vill handla av och beställa från? De saker du själv letar efter i en e-handlare ska du själv försöka uppnå för att bli attraktiv för potentiella kunder, det är en bra tumregel för de entreprenörer som vill ge sig ut i e-handlarträsket. Handlar det om låga priser, goda omdömen från andra kunder, en snygg och smidig hemsida eller är det kanske frakten som blir en avgörande faktorn när du ska beställa något?

När det kommer till frakten så gäller det att ha många bra erbjudanden till kunderna, så att de själva kan välja utifrån hur mycket de är beredda på att lägga och hur snabbt de vill ha varorna. Du kanske kan erbjuda gratis frakt som tar några dagar extra, en miljökompenserad frakt där en del av kostnaden går till ett naturbevarande företag, och en frakt med expressbud som givetvis kostar lite extra. Där är fördelen att kunden själv kan välja hur snabbt hen vill ha varan och till vilken kostnad.

Välj svensk transport!

För inte så länge sedan dök den här artikeln upp i SvD Näringsliv som handlar om hur de svenska företagen som fraktar olika gods via järnvägen tappar marknadsandelar och tvingas avskeda personal, vilket till stor del beror på de många aktörer som erbjuder billiga vägtransporter i landet. Men ofta är dessa inte ens lagliga, så vi rekommenderar att du vänder dig till erkänt bra och reko företag för att sköta din frakt.